Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія збільшила транзит газу через Україну

Росія збільшила транзит газу через Україну

Категорія: Головне, Економіка
Росія збільшила транзит газу через Україну За підсумками лютого 2024 року середньодобові обсяги прокачування російського газу через територію України досягли максимального з листопада 2022-го рівня та становили 42,2 мільйона кубометрів. Про це повідомляє газета "Ведомости" з посиланням на статистичні дані "Газпрому".

У річному вираженні середньодобовий обсяг прокачування російського газу через газотранспортну систему (ГТС) України зріс на 21,3 відсотка. Проте порівняно із січнем 2024-го показник збільшився лише на 1,2 відсотка.

Загалом за підсумками лютого Росія прокачала через українську ГТС 1,22 мільярда кубометрів газу. Роком раніше показник становив 943,5 мільйонів кубометрів.

Раніше видання Politico із посиланням на конфіденційний документ Єврокомісії (ЄК) повідомило, що у разі припинення транзиту російського газу через територію України наприкінці 2024 року обсяг імпорту палива РФ до європейських країн може скоротитися на 5 відсотків. Цей сценарій, на думку аналітиків, стане найгіршим.