Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: заяви Макрона щодо України були спробою набрати політичні очки

Politico: заяви Макрона щодо України були спробою набрати політичні очки

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: заяви Макрона щодо України були спробою набрати політичні очки Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність до відправлення військ НАТО до України є лише черговою спробою набрати політичні очки всередині західного блоку. Такого висновку дійшли оглядачі Politico.

«Завоювання прихильності [інших], не зробивши для цього нічого — здається, це закладено в ДНК Макрона. До цього відноситься і його остання заява. [Його заяви щодо України] це лише один приклад того, як президент Франції намагається набрати геополітичні очки. Одна з причин могла полягати в тому, щоб нарешті відреагувати на зростаючий тиск союзників щодо спрямування більшої військової допомоги Україні», — йдеться у публікації.

При цьому зазначається, що багато західних лідерів, у тому числі президент США Джо Байден і канцлер ФРН Олаф Шольц неодноразово порушували перед Макроном питання збільшення військової та економічної допомоги Україні з боку Парижа, проте поки що це не призвело до якихось значних змін.

Раніше у Франції оприлюднили список військової допомоги, наданої Україні за останні два роки. До переліку, складеного Міністерством ЗС країни, входять далекобійні ракети та ППО. Таблиця з 50 пунктів включає як захисне спорядження, і різні засоби зв'язку, озброєння і безпілотні апарати. Дані у списку наводяться станом на 31 грудня 2023 року до підписання між Парижем та Києвом двосторонньої угоди про забезпечення безпеки.

Наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що війська країн Євросоюзу можуть вирушити до України. Пізніше глава Міноборони Франції Себастьян Лекорню пояснив слова Макрона, заявивши, що на конференції в Парижі європейські лідери обговорювали різні можливості посилення підтримки Києва.