Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ізраїль погодився змінити пісню для «Євробачення»

Ізраїль погодився змінити пісню для «Євробачення»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ізраїль погодився змінити пісню для «Євробачення»Ізраїльська телерадіомовна корпорація Kan погодилася змінити текст пісні для конкурсу "Євробачення-2024". Про це повідомляє сайт компанії.

Організатори пісенного конкурсу раніше відкинули пісню 20-річної Еден Голан October Rain («Жовтневий дощ»), побачивши в ній політичний характер. У композиції є рядок: «Вони всі були хорошими дітьми, кожен з них», а також слово «квіти», яким позначають солдатів, що не вижили на війні, що вважали відсиланням на події жовтня 2023 року, коли палестинське угруповання ХАМАС напало на Ізраїль.

Як заявили в Kan, незважаючи на незгоду з позицією Європейського мовного союзу, «було вирішено наслідувати раду президента країни Іцхака Герцога, яка звернулася до ради корпорації і запропонувала внести необхідні корективи, що дозволяють Ізраїлю бути представленим на сцені "Євробачення"».

За правилами «Євробачення», у конкурсних піснях не повинно бути політичних та пропагандистських висловлювань, нецензурних висловів, реклами.

Раніше повідомлялося, що цьогорічна представниця Ізраїлю на музичному конкурсі «Євробачення», 20-річна фіналістка російського шоу «Голос. Діти Еден Голан, була фіналісткою п'ятого сезону російського шоу «Голос. Діти». Крім цього, Голан була солісткою гурту COSMOS Girls, продюсуванням якого займався російський артист Григорій Лепс.