Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ФРН порушили питання про прямі контакти з Росією щодо України на найвищому рівні

У ФРН порушили питання про прямі контакти з Росією щодо України на найвищому рівні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ФРН порушили питання про прямі контакти з Росією щодо України на найвищому рівніДепутат бундестагу від Лівої партії Гезіне Летч порушила питання про прямі контакти на найвищому рівні Німеччини та Росії щодо припинення вогню в Україні. Про це йдеться у зверненні парламентаря до федерального уряду ФРН.

«Скільки разів канцлер Німеччини Олаф Шольц та федеральний міністр закордонних справ Анналена Бербок розмовляли телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним та міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим за останні два роки, щоб обговорити питання про припинення вогню між Росією та Україною?» - запитала Летч.

Відповідь на парламентський запит Летч надав статс-секретар МЗС Німеччини Томас Баґґер. «Востаннє канцлер Шольц розмовляв телефоном із президентом Росії Путіним 2 грудня 2022 року», — пояснив він.

1 березня в мережі опублікували аудіозапис розмови високопосадовців німецьких офіцерів, які обговорювали можливість ударити по Кримському мосту ракетами Taurus. У Міноборони ФРН згодом не виключили, що це сталося через прослуховування внутрішніх каналів зв'язку та перехоплення розмов у відомстві та Військово-повітряних силах Німеччини. Як писав Bild, багато говорить про те, що запис справжній.