Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У бундестазі порушили питання про обсяг переданого Україні озброєння

У бундестазі порушили питання про обсяг переданого Україні озброєння

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У бундестазі порушили питання про обсяг переданого Україні озброєнняДепутат бундестагу ФРН від опозиційного блоку ХДС/ХСС (Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз) Кнут Абрахам порушив питання щодо обсягу та вартості переданого Німеччиною Україні озброєння. Про це йдеться у зверненні депутата до уряду.

У парламентському запиті Абрахам цікавиться фінансовим та кількісним обсягом відправленого Києву озброєння. Серед інших позицій, названих депутатом, згадуються також і постачання реактивних систем залпового вогню MARS II та основних бойових танків Leopard 1.

На запитання депутата відреагувала парламентський статс-секретар Міноборони Німеччини Сімтьє Меллер. У тексті своєї відповіді вона, однак, відмовилася надати відповідні дані, пославшись на те, що розкриття такої інформації ставить під загрозу державну таємницю.

«Запитана інформація вимагає збереження конфіденційності, оскільки вона містить інформацію, розголошення якої завдає шкоди уряду, його союзникам та зацікавленим компаніям, оскільки за відкритої відповіді можна припустити негативний вплив на поточні та майбутні проекти договорів», — йдеться у роз'ясненні Меллер.