Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Українські ЗМІ повідомили про удар по патрульному кораблю «Сергій Котов»

Українські ЗМІ повідомили про удар по патрульному кораблю «Сергій Котов»

Категорія: Головне, Політика
Українські ЗМІ повідомили про удар по патрульному кораблю «Сергій Котов»Українські морські дрони завдали удару російському патрульному кораблю, це операція за участю головного управління розвідки Міноборони України (ГУР), стверджують джерела українських ЗМІ. Про атаку на цей корабель біля берега анексованого Криму пишуть і російські блогери.

За даними джерела Української служби Бі-бі-сі, в ніч проти 5 березня внаслідок удару українськими безекіпажними катерами атакували російський патрульний корабель проекту 22160 «Сергій Котов».

"Корабель вражений, є значні пошкодження", - стверджує джерело. Опубліковано відео передбачуваного удару.

Росія офіційно не коментувала ці заяви, Бі-Бі-Сі не може їх оперативно підтвердити.

Про атаку пишуть і російські «військори». Зокрема, Олександр Коц написав у телеграмі, що «противник давно ганявся за цим патрульним кораблем» — «тільки до офіційних зведень потрапили щонайменше три атаки на нього безекіпажними катерами».

За даними Коца, у вересні патрульний корабель "Сергій Котов" відбив атаку п'яти українських безекіпажних катерів (БЕК". "Але, на жаль, і противник еволюціонує. Повідомляють, що минулої ночі він знову відбивався від БЕКів. Екіпаж героїчно бився до останнього. видно з опублікованого відео, але цього разу це історія без хепі енду", - написав "військор". Відео публікував провоєнний канал "Поздняків 3.0".

Вночі на Кримському мосту на вісім годин припинявся рух, зокрема пасажирських поїздів.

Провоєнний телеграм-канал «Два майори» стверджує, що «Сергій Котов» був атакований у Чорному морі біля Феодосії («за нашими даними, весь екіпаж живий, евакуйований, є кілька поранених»).

До складу Чорноморського флоту корабель увійшов у липні 2022 року, тобто вже після початку війни.

«Чорноморський флот Росії – це символ окупації. Його не може перебувати в українському Криму», - заявив вранці в телеграмі голова офісу президента України Андрій Єрмак.

14 лютого український генштаб оголосив про атаку на великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі. Міноборони Росії заяви українських військових про затоплення корабля так не прокоментувало, Кремль відмовлявся від коментарів.