Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Штучний інтелект допоможе знайти джерела метану на Землі

Штучний інтелект допоможе знайти джерела метану на Землі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Штучний інтелект допоможе знайти джерела метану на ЗемліАмериканська корпорація Google разом із Фондом захисту навколишнього середовища (EDF) оголосила про новий спосіб пошуку витоків метану на Землі. Про це повідомляє видання "Час науки".

Раніше фахівці компаній розробили супутник і запустили його в космос на ракеті Falcon 9. Він здійснюватиме 15 обертів на добу навколо Землі на висоті понад 560 кілометрів і вимірюватиме рівень метану в найбільших нафтогазовидобувних регіонах. Крім того, система дозволить знайти й дрібні джерела метану на планеті.

Аналізувати дані супутника спеціально розроблений алгоритм. Штучний інтелект фіксуватиме нову інформацію та зіставлятиме з наявною, щоб контролювати рівень викиду газу. Приблизно така ж технологія допомагає сервісу Google Maps виявляти на фото дороги, троутари, дорожні знаки та інші об'єкти. У Google зазначили, що зібрана інформація дозволить енергетичним компаніям ефективно знаходити та зупиняти виток метану.

Всі дані будуть у вільному доступі на сайті проекту. Журналісти Engadget послалися на дослідження Міжнародного енергетичного агентства, згідно з яким із викидами метану пов'язано приблизно 30 відсотків випадків підвищення глобальної температури з часів промислової революції.