Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Пентагоні відповіли на питання щодо використання F-35 в Україні

У Пентагоні відповіли на питання щодо використання F-35 в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Пентагоні відповіли на питання щодо використання F-35 в Україні У США відповіли на питання щодо використання винищувачів F-35 в Україні. Раніше міністр оборони Сінгапуру Нг Енг Хен повідомив, що американські винищувачі використовуються у бойових діях проти РФ, - пише city-izyum.pp.ua.

Представник Пентагону спростував цю інформацію. Чиновник наголосив, що Вашингтон не застосовує ці літаки в Україні.

Міністр оборони Сінгапуру виступив із промовою у парламенті наприкінці лютого. Там він розповідав, як використовуються F-35. Наприклад, за його словами, американські та британські винищувачі «завдали успішних ударів» по позиціях ІДІЛ на Близькому Сході.

Услід Нг Енг Хен зазначив, що США використовували свої винищувачі в Україні. Конкретно, за словами сінгапурського міністра, F-35 шукали об'єкти зенітних ракетних комплексів (ЗРК) російських військовослужбовців.

"Нещодавно США використовували свої F-35 для виявлення та ідентифікації об'єктів зенітних ракетних комплексів російських підрозділів в Україні. Ця інформація згодом передається країнам НАТО", - заявив Нг Енг Хен міністр оборони Сінгапуру. 

Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, заявляв, що західні винищувачі з'являться в країні у 2024 році. Однак йшлося не про F-35, а про F-16. 1 березня спікер Збройних сил України (ЗСУ) Юрій Ігнат повідомив, що льотчики вже тренуються на F-16 завдавати ударів по наземних та повітряних цілях.