Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС порушили питання про загрозу ядерної війни з Росією

У ЄС порушили питання про загрозу ядерної війни з Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ЄС порушили питання про загрозу ядерної війни з Росією Члени парламенту Нідерландів Тьєррі Боде та Пепейн ван Хаувелінген порушили питання про загрозу ядерної війни з Росією. Про це йдеться у парламентському запиті депутатів до нідерландського уряду. "Лента.ру" ознайомилася з відповідним документом, опублікованим Палатою представників Нідерландів.

Своє звернення Боде та ван Хаувелінген адресували прем'єр-міністру країну Марку Рютте, міністру оборони Кайсі Оллонгрен та голові МЗС Ханке Брюїнсу Слоту.

"Як ви вважаєте, якими будуть наслідки можливої ядерної війни з Росією для Нідерландів? Якими будуть наслідки для Нідерландів, якщо Росія застосує одне з найпотужніших ядерних озброєнь, наприклад, над Утрехтом? Скільки голландців, за оцінками, загине?" - цікавляться автори звернення.

Більше того, вони закликали уряд проаналізувати наслідки атаки російським ракетним комплексом "Сармат", який автори звернення називають "Сатана-2".

«Чи правда, що російська ракета Сатана-2 не може бути перехоплена Нідерландами? Чи правда, що ракета Сатана-2 може нести десять ядерних бомб? Якщо Росія скине десять ядерних бомб на десять наших найбільших міст однією ракетою Сатана-2, скільки голландців загине (негайно), на думку уряду? Чи знайдуться взагалі голландці, які зможуть пережити тотальну ядерну війну між НАТО та Росією (Нідерланди)?» — спитали Боде та ван Хаувелінген.

У зв'язку з цим парламентарі запропонували уряду обрати пріоритет між запобіганням світовій війні та підтримці Києва.
 
«Що є пріоритетом для вас і, зокрема, для міністра оборони: запобігання (всеруйнівній) ядерній (світовій) війні з Росією чи продовження надання беззастережної підтримки Україні? Який із цих двох пріоритетів найкраще відповідає інтересам Нідерландів?» — йдеться у тексті парламентського запиту.