Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CENTCOM: 3 моряки загинули під час атаки хуситів на суховантаж в Аденській затоці

CENTCOM: 3 моряки загинули під час атаки хуситів на суховантаж в Аденській затоці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
CENTCOM: 3 моряки загинули під час атаки хуситів на суховантаж в Аденській затоціПри нападі хуситів на суховантаж в Аденській затоці загинули троє членів екіпажу, ще чотири отримали поранення. Уточнюється, що атаку було здійснено на комерційне судно балістичною ракетою, це п'ятий випадок за останні два дні, заявили в Центральному командуванні США (CENTCOM) у соцмережі Х (колишня Twitter).

"Міжнародна команда повідомила про трьох жертв і не менше чотирьох постраждалих, троє з яких перебувають у критичному стані", - додали в CENTCOM.

Атаку зазнав суховантаж True Confidence, уточнили два американські чиновники, передає CNN. Корабель належав Ліберії та виходив у море під прапором Барбадосу. Після нападу його кинули у затоці, на місце події прибули військові судна коаліції, які оцінюють ситуацію. Уточнюється, що ще шістьох членів екіпажу судна було поранено.

«Цей удар знаменує значну ескалацію нападів хуситів на судноплавство в Червоному морі, які почалися у жовтні у відповідь на війну між Ізраїлем і ХАМАСом у секторі Газа», — зазначено в статті.

Угруповання зі свого боку повідомило, що удар був здійснений точно і викликав пожежу на кораблі. Там зазначили, що напад на судно було скоєно після того, як екіпаж відхилив попередження від єменських військово-морських сил.

Хусіти знову наголосили у своїй заяві, що атаки на судна у Червоному морі продовжаться, поки «ізраїльська агресія не припиниться і блокада палестинського народу в секторі Газа не буде знята».

«США продовжать притягувати хуситів до відповідальності за їхні напади, які не лише порушили міжнародну торгівлю, не лише порушили свободу судноплавства та міжнародні води і не лише поставили під загрозу моряків, а й тепер трагічно вбили деяких із них», - оголосив під час брифінгу представник Держдепа Метью Міллер.