Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Російських тенісистів допустили до Олімпіади-2024

Російських тенісистів допустили до Олімпіади-2024

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Російських тенісистів допустили до Олімпіади-2024Міжнародна федерація тенісу (ITF) ухвалила рішення про допуск росіян та білорусів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Про це повідомляє "Комерсант".

За інформацією джерела, спортсмени візьмуть участь у змаганнях у нейтральному статусі. Зазначається, що білорусів і росіян допущено до Ігор в одиночному, а також трьох парних розрядах. Відбір на Олімпіаду здійснюватиметься згідно з рейтингами, які будуть опубліковані 10 червня.

Росіяни продовжують виступи на турнірах Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) та Жіночої тенісної асоціації (WTA). Вони беруть участь у змаганнях у нейтральному статусі.

У грудні 2023-го Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити росіян та білорусів до Олімпіади у Парижі. Вони зможуть взяти участь у турнірі як індивідуальні нейтральні спортсмени. При цьому на Ігри-2024 не потраплять атлети, які підтримують спецоперацію в Україні, а також зв'язки зі збройними силами або органами безпеки Росії та Білорусії. Окрім того, турнір пропустять представники командних видів спорту.