Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Головна суперниця Трампа Ніккі Хейлі вийшла із президентських перегонів

Головна суперниця Трампа Ніккі Хейлі вийшла із президентських перегонів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Головна суперниця Трампа Ніккі Хейлі вийшла із президентських перегонів Головна суперниця екс-президента США Дональда Трампа, колишній постпред Сполучених Штатів при ООН Ніккі Хейлі вийшла з президентських перегонів.

"Настав час призупинити мою кампанію", - сказала вона, виступаючи перед прихильниками. За словами Хейлі, вона ні про що не шкодує і продовжуватиме говорити про те, у що вірить.

"Я вітаю його [Трампа] і бажаю йому всього найкращого. Я бажаю всього найкращого будь-кому, хто стане президентом Америки",- заявила Ніккі Хейлі, колишній постпред США при ООН.

Водночас суперниця Трампа не попросила підтримати його. Хейлі пояснила, що завжди була консервативною республіканкою та підтримувала кандидата від Республіканської партії, проте в даному випадку вона порадила згадати слова Маргарет Тетчер. Британський політик закликала не йти за натовпом, а самим приймати рішення.

Як пише Associated Press, вихід Хейлі з президентських перегонів гарантує, що Трамп стане кандидатом від республіканців у «матчі-реванші» з чинним лідером США Джо Байденом на майбутніх виборах.

Трамп і Байден закликали прихильників Хейлі приєднатися до них

Джо Байден сказав, що готовий прийняти у свою виборчу кампанію прихильників екс-постпреду при ООН. За його словами, Трамп раніше дав зрозуміти, що йому вони не потрібні. "У моїй кампанії їм є місце", - зазначив президент США.

Трамп, у свою чергу, теж висловився з приводу Хейлі, що вибула з гонки. Він зокрема заявив, що головною метою є перемога над Байденом, який «знищує нашу країну».

"Я хотів би подякувати моїй сім'ї, друзям і великій Республіканській партії за допомогу в проведенні найуспішнішого «супервівторка» в історії, а також запросити всіх прихильників Хейлі приєднатися до нас: найбільшого руху в історії нашої нації", - заявив Дональд Трамп, колишній президент США.

При цьому, посилаючись на власні дані, екс-президент США зазначив, що багато коштів на передвиборчу кампанію Хейлі отримала від «радикально лівих демократів». Він також зазначив, що багато хто з тих, хто голосував за неї, не республіканці. Саме цим Трамп пояснив перемогу Хейлі на праймеріз у Вермонті.