Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден захотів збільшити витрати Пентагону

Байден захотів збільшити витрати Пентагону

Категорія: Головне, Політика
Байден захотів збільшити витрати ПентагонуАдміністрація американського лідера Джо Байдена планує запросити у Конгресі збільшення оборонних видатків у новому фінансовому році на 1 відсоток до 850 мільярдів доларів. При цьому планується скоротити витрати на винищувачі п'ятого покоління F-35, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

"Адміністрація Байдена запросить зростання видатків на оборону на 1 відсоток до 849,8 мільярда доларів у 2025-му фінансовому році", - сказано в матеріалі.

Також уточнюється, що до планів Білого дому на майбутній фінансовий рік входило більше збільшення бюджету Пентагону. Але адміністрація Байдена залишається обмеженою угодою з Конгресом щодо підвищення стелі держборгу.

Раніше повідомлялося, що Пентагон зазнає труднощів із новими програмами військових закупівель через політичний хаос у США. На цьому тижні Міноборони США планує опублікувати свій бюджет на 2025 рік.
 
Очікується, що Пентагон не зможе розпочати нові програми закупівель, а існуючі програми сповільняться, якщо Конгрес схвалить законопроект про витрати на оборону.