Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Польщі поскаржилися до Єврокомісії на нечесну газову політику Німеччини

У Польщі поскаржилися до Єврокомісії на нечесну газову політику Німеччини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Польщі поскаржилися до Єврокомісії на нечесну газову політику НімеччиниЧлен Європарламенту (ЄП) від Польщі Анна Фотига поскаржилася на нечесну політику Німеччини у сфері енергетики. У своєму зверненні до Єврокомісії (ЄК) євродепутат заявила, що у світлі антиросійських санкцій ФРН проводить "безвідповідальну" газову політику.

У своєму зверненні до ЄК Фотига наголосила, що одним із наслідків конфлікту в Україні стала перспектива масштабної енергетичної кризи в ЄС. Вона також нагадала, що коли Росія скоротила постачання газу «Північним потоком» у 2022 році, уряд Німеччини почав «у паніці» закуповувати газ за завищеними цінами.

«Більшість сировини поставлялася Російською Федерацією, яка ще більше виграла від цієї ситуації. Тим часом оголошена довгострокова криза на газовому ринку так і не матеріалізувалась. Німеччина, очевидно, зазнала великих збитків від зберігання надлишкових запасів газу, закупленого за рекордно високими цінами. Щоб компенсувати це, Берлін наразі перекладає витрати на сусідні країни, які імпортують частину чи велику частину свого газу через Німеччину», - пояснила авторка звернення.

"Невиправдана надбавка за транзит газу, запроваджена Берліном, означає, що споживачі, особливо у Центральній та Східній Європі, несуть додаткові витрати, щоб стати незалежними від імпорту російського газу", - заявила член Європарламенту від Польщі.

У зв'язку з цим вона звернулася до Єврокомісії із проханням відреагувати на дії Берліна.
 
«Які дії здійснить Єврокомісія для протидії збоям на європейському газовому ринку, спричиненому безвідповідальною політикою уряду Німеччини? Чи відповідає збільшення плати за транзит, викликане витратами помилкової закупівельної політики та залежністю від поставок із Росії, європейським нормам?» - поцікавилася Фотига.