Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден назвав неприпустимим використання Ізраїлем гумдопомоги як розмінної монети

Байден назвав неприпустимим використання Ізраїлем гумдопомоги як розмінної монети

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден назвав неприпустимим використання Ізраїлем гумдопомоги як розмінної монетиПрезидент США Джо Байден у щорічному посланні до Конгресу «Про становище країни» назвав неприпустимим спроби Ізраїлю використовувати гуманітарну допомогу, яку направляють палестинці, як розмінну монету. Трансляція ведеться на сайті Білого дому.

"Ізраїль повинен дозволити постачання великих обсягів допомоги в Газу і гарантувати, що гуманітарні працівники не потрапляють під перехресний вогонь", - заявив політик.

Він також звернувся до керівництва єврейської держави, зазначивши, що питання гумдопомоги не може бути другорядним або використовуватися як розмінна монета.
 
На думку Байдена, збереження життів безневинних людей має бути пріоритетним завданням. Американський лідер висловив упевненість у тому, що без цього неможливо гарантувати мир між Ізраїлем та його арабськими сусідами.

Раніше представник радикального палестинського руху ХАМАС Самі Абу Зухрі розповів, що Ізраїль намагався зірвати переговори щодо врегулювання ситуації у Газі.