Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » На що варто звернути увагу при виборі стоматолога

На що варто звернути увагу при виборі стоматолога

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

На що варто звернути увагу при виборі стоматолога Шукаєте хорошого стоматолога для себе та своєї родини? Враховуючи зростання кількості стоматологічних кабінетів, перед вами стоїть досить складне завдання. Однак варто витратити трохи часу на вибір відповідного фахівця. Адже він відповідатиме за здоров’я вашої порожнини рота. Щоб трохи полегшити ваше завдання, ми підготували кілька практичних порад. Ось речі, на які варто звернути увагу, шукаючи стоматолога для себе та своїх близьких. Сподіваємося, вони допоможуть вам зробити правильний вибір.


Перевірте кваліфікацію та досвід

Переконайтеся, що стоматолог, якого ви плануєте відвідати, має відповідну кваліфікацію та ліцензії на практику стоматолога. Перевірте, скільки років досвіду роботи в стоматології має даний стоматолог і які стоматологічні процедури він проводить. Пам’ятайте, що хороший стоматолог постійно вдосконалює свої компетенції, і його освіта не закінчується отриманням медичного диплому. Хороший стоматолог часто закінчує аспірантуру, бере участь у конференціях, симпозіумах і тренінгах, постійно стежить за технологічними новинками в галузі стоматології. Стоматологія у Дніпрі - Denta-Pro пропонує послуги лікарів з багаторічним досвідом і всебічними знаннями в області діагностики стоматологічних захворювань як у дорослих, так і у дітей.


Читайте думки та рекомендації

Запитайте родичів, друзів та інших людей, які мають досвід роботи з певним стоматологом, про їхню думку про нього. Читайте відгуки та рейтинги стоматологів в Інтернеті. Ви можете перевірити їхні профілі в соціальних мережах і відвідати спеціалізовані веб-сайти, де пацієнти діляться своїм досвідом. Щоб отримати більш повну картину, зосередьтеся як на позитивних, так і на негативних відгуках.


Умови в стоматологічному кабінеті

 

У стоматологічному кабінеті повинні бути стерильні умови. Стоматолог зобов'язаний щоразу міняти рукавички і наконечники для стоматологічних інструментів. Крім того, їх необхідно регулярно стерилізувати. Якщо ви помітили бруд і безлад у кабінеті стоматолога або ще щось викликає у вас тривогу, просто утримайтеся від продовження візиту. Інакше ви ризикуєте підхопити якесь захворювання. Стримуючим фактором має бути також явно зношене часом стоматологічне обладнання та використання застарілих рішень. Кабінети Denta-Pro оснащені сучасним обладнанням, яке підтримує досвід наших лікарів і дозволяє використовувати інноваційні рішення.


Перегляньте пропозиції клініки

Для хорошого стоматологічного кабінету характерний комплексний підхід до лікування. Тому перед тим, як вирішите довірити свою посмішку конкретному закладу, уточніть, який спектр послуг він пропонує. Чи виконує загальну та естетичну стоматологію? Чи можна провести лікування кореневих каналів, зробити протез або реконструювати зуби за допомогою імплантів? Чи доступні основні гігієнічні процедури, такі як видалення накипу, піскоструминна очистка, пломбування або фторування зубів? Одним словом, чи реагує кабінет на різноманітні потреби пацієнтів і займається ними комплексно, а всі процедури проводяться в одному центрі. Спектр послуг які надаються повинен бути різнобічним - від видалення зуба мудрості до протезування.

 

 

Відчуйте атмосферу

Атмосфера в кабінеті не може бути відсутнім у списку речей, на які варто звернути увагу при виборі стоматолога. Візит до стоматолога, як правило, досить напружений. Тому надзвичайно важливим є доброзичливе ставлення лікаря. Хороший стоматолог – це той стоматолог, який викликає довіру, чуйний і розуміє потреби та проблеми своїх пацієнтів. Хороший стоматолог хоче, щоб пацієнт, який сидів у кріслі, почувався добре та комфортно, а не помер від страху, що буде далі.


Дізнайтеся, чи є у стоматолога досвід роботи з дітьми

Особливу групу стоматологічних пацієнтів складають діти. Їх лікування вимагає великої делікатності та індивідуального підходу. Щоб дитина не зневірилася у стоматолога під час першого візиту, її слід поступово вводити у світ стоматологічного кабінету. Стоматолог повинен запастися терпінням і вміти заспокоїти дитину, а іноді навіть розсмішити її.


Уточнюйте наявність і розташування

Перевірте, чи стоматологічний кабінет добре розташований і працює в години, які відповідають вашим потребам. Також зверніть увагу на терміни. Якщо вони занадто короткі, це може свідчити про те, що офіс не має гарної репутації. Занадто довгий час може стати перешкодою, коли потрібне швидке втручання, наприклад, у разі раптового зубного болю. Тому професійні стоматологічні кабінети розбудовують свій графік таким чином, щоб завжди було місце для раніше незапланованого пацієнта.


Резюме

Підсумовуючи, якщо ви шукаєте хорошого стоматолога для себе та своїх близьких, вам слід звернути увагу на кілька важливих моментів. Хороший стоматолог постійно підвищує свою кваліфікацію і використовує найсучасніші стоматологічні інструменти. Його офіс не тільки охайний, але й має дружню атмосферу. Хороший стоматолог забезпечує своїм пацієнтам (в тому числі найменшим) відчуття безпеки та надає їм комплексну стоматологічну допомогу, пропонуючи широкий спектр послуг. Пам’ятайте, що від вибору стоматологічного кабінету залежить здоров’я вашої ротової порожнини, тому робити це варто обережно і не поспішаючи, ознайомлюючись з думкою інших пацієнтів (родичів, друзів, користувачів Інтернету).