Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Польські фермери можуть тимчасово розблокувати пункт пропуску "Краковець" на кордоні з Україною

Польські фермери можуть тимчасово розблокувати пункт пропуску "Краковець" на кордоні з Україною

Категорія: Головне, Політика
Польські фермери можуть тимчасово розблокувати пункт пропуску "Краковець" на кордоні з УкраїноюПольські фермери, які блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, можуть тимчасово розблокувати пункт пропуску «Краковець» до 13 березня, повідомляє Укрінформ, цитуючи представника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

«Сьогодні вночі від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери начебто вирішили припинити тимчасове блокування руху у напрямку пункту пропуску „Краковець"», — сказав Демченко.

За його словами, станом на ранок 9 березня у чергах на кордоні з Польщею перебуває 2300 вантажівок у всіх напрямках, найбільше — навпроти пунктів пропуску «Краковець» та «Ягодин».

«Найскладніша ситуація у напрямку пунктів пропуску „Ягодин" та „Шегині". Фактично, там польські фермери не пропускають вантажівки, які їдуть у бік Польщі — нульові показники, наприклад, за минулий день. На виїзд із Польщі у бік України у напрямку „Ягодина" перетнуло близько 70 вантажних засобів, і у напрямку пункту пропуску „Шегині" — близько 20», — сказав представник прикордонної служби.

Акції протесту польських фермерів біля кордону з Україною тривають із 9 лютого. Фермери протестують проти імпорту дешевої української сільгосппродукції.

Легкові автомобілі та автобуси перетинають кордон безперешкодно в обох напрямках, додав Демченко.