Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ: Залужного призначили послом у Британії з порушенням дипломатичних норм

ЗМІ: Залужного призначили послом у Британії з порушенням дипломатичних норм

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗМІ: Залужного призначили послом у Британії з порушенням дипломатичних норм Нове призначення екс-головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного на посаду посла республіки у Великій Британії обернулося дипломатичним скандалом. За інформацією видання «Дзеркало тижня» («ДТ»), розміщеної в Telegram-каналі, він отримав пост із «безпрецедентним» порушенням дипломатичних норм.

«За всю історію існування МЗС ніхто і ніколи не робив заздалегідь заяв про направлення агремана — запит на згоду країни надати всі дипломатичні привілеї та права новому послу», — зазначається у матеріалі. Саме це, за словами журналістів, є грубим порушенням етики, а також писаних і неписаних правил дипломатії.

Видання вважає, що скандал довкола призначення Залужного спеціально організували в офісі президента України Володимира Зеленського. Нібито там чинили тиск на главу МЗС республіки Дмитра Кулебу, побоюючись, що екс-главком ЗСУ відмовиться від призначення. Автор наголошує, що Кулеба не може відмовити Зеленському, коли він своїми указами «порушує закони, правила та пристойності».

Також сумнів викликали й успіхи Залужного на новій посаді, оскільки йому доведеться безпосередньо взаємодіяти із Зеленським, що, з досвіду минулої його посади, не вдавалося без конфліктів із президентом. Видання зазначило, що навряд чи український лідер навіть захоче піднімати телефонну трубку, якщо на іншому кінці на нього чекає екс-главком ЗСУ.

«При цьому сам Залужний не має жодного уявлення про те, що таке посольство і робота посла», — зазначено в статті. Колишньому головнокомандувачу української армії передбачили зіткнення із щоденними доносами у новому колективі.