Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » МЗС Чехії: колишній прем'єр Бабіш стає загрозою безпеці

МЗС Чехії: колишній прем'єр Бабіш стає загрозою безпеці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
МЗС Чехії: колишній прем'єр Бабіш стає загрозою безпеціМіністр закордонних справ Чехії Ян Липавський заявив, що колишній прем'єр-міністр Андрій Бабіш «починає становити загрозу безпеці» країни через його «пацифістські» висловлювання щодо війни в Україні.

Виступаючи на чеському телебаченні, Липавський заявив при цьому, що не знає, хто стоїть за закликами Бабіша до «миру» між Росією та Україною.

Андрій Бабіш, прем'єр-міністр до 2021 року, розкритикував чеських урядовців, включаючи президента Петра Павела, за їхню однозначну підтримку перемоги України над Росією на полі бою.

Бабіш часто висловлює жаль про те, що ніхто з відповідальних осіб не виступає за мирне вирішення конфлікту.

Він також розкритикував уряд Петра Фіали за скасування майбутнього спільного засідання кабінетів міністрів Чехії та Словаччини через все більш промосковські заяви прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо щодо України, а також у відповідь на нещодавню зустріч міністра закордонних справ Словаччини з його російським колегою Сергієм.

Колишній прем'єр Андрій Бабіш – мільярдер, медіамагнат та власник транснаціонального агрохолдингу. Бабіша навіть порівнювали із Сільвіо Берлусконі, журнал Foreign Policy назвав його «Бабісконі», у відповідь на що Бабіш погрожував подати до суду.