Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Kpler: експорт зрідженого природного газу з Росії зріс на 2,8% у лютому

Kpler: експорт зрідженого природного газу з Росії зріс на 2,8% у лютому

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Kpler: експорт зрідженого природного газу з Росії зріс на 2,8% у лютому За підсумками лютого 2024 року сумарний обсяг вивезення зрідженого природного газу з Росії зріс на 2,8 відсотка в порівнянні з тим же періодом 2023-го і досяг рівня 2,79 мільйона тонн. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на статистичні дані аналітиків компанії Kpler.

Основна частина постачання палива припала на країни Євросоюзу (ЄС) та Азії — у цих напрямках потоки склали 1,59 та 1,1 мільйона тонн відповідно. Вантажі ще на 0,08 мільйона тонн поки що не номіновані.

За лютий постачання з «Ямал ЗПГ» зросли на 1,3 відсотка і досягли рівня 1,69 мільйона тонн. Ще 0,9 мільйона тонн (плюс 7,5 відсотка) палива було відправлено із «Сахаліну-2». Із заводів «Кріогаз-Висоцьк» та «Портова ЗПГ» за цей період часу відвантажили на світовий ринок 0,2 мільйона тонн, що виявилося на 3,3 відсотка менше, ніж у лютому 2023-го.

Раніше аналітики британської нафтогазової компанії Shell спрогнозували зростання світового попиту на ЗПГ на понад 50 відсотків до 2040 року. Основними драйверами зростання, як очікується, стануть насамперед країни Південної та Південно-Східної Азії. Це станеться у тому числі за рахунок переходу їхньої промисловості з вугілля на газ.