Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Німеччині порушили питання про відправлення західних військових на Україну

У Німеччині порушили питання про відправлення західних військових на Україну

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Німеччині порушили питання про відправлення західних військових на УкраїнуДепутати бундестагу Німеччини від правої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдГ) порушили питання про факт відправлення західних військових та сил спеціального призначення в Україну. Про це йдеться у тексті парламентського запиту фракції до уряду ФРН.

Можливістю присутності західних військових в Україні зацікавилися депутати Маттіас Моосдорф, Петро Бистрон, Олександр Гауланд, Штефан Койтер, Йоахім Вундрак, Ойген Шмідт, Штеффен Котре, Маркуса Фронмайєр, Беатріс фон Шторх та Герольда Оттен від імені фракції АдГ. У зверненні вони посилаються на раніше зроблену французьким лідером заяву.

«Після заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив введення західних військ в Україну, Financial Times повідомила, що високопосадовець європейського оборонного відомства (...) заявив, що "усі знають, що в Україні є західний спецназ - це просто офіційно не визнавали". Щодо заяви Макрона, прем'єр-міністр Словаччини [Роберт] Фіцо сказав, що (...) "деякі країни розмірковували, чи слід їм укладати двосторонні угоди про надання військ для надання допомоги Україні"», — йдеться у тексті листа.

Більше того, як повідомляють представники АдГ із посиланням на дані американських ЗМІ за 2023 рік, у лютому минулого року в Україні вже перебували 97 військовослужбовців спецназу з п'яти країн НАТО, більшість з яких, як уточнили парламентарі, родом із Великобританії.

«Крім того, канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму обґрунтуванні відмови від поставок крилатих ракет Taurus Україні нещодавно заявив: "Те, що роблять британці та французи в плані контролю цілей та їхнього супроводу, не може бути зроблено в Німеччині. Те, що роблять інші країни , які мають інші традиції та інші конституційні інститути, ми не можемо робити так само"», — зазначили автори звернення.