Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Китаї розповіли про наслідки продажу США озброєнь Тайваню

У Китаї розповіли про наслідки продажу США озброєнь Тайваню

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Китаї розповіли про наслідки продажу США озброєнь ТайванюПродажі США озброєнь Тайваню перетворюють острів на порохову діжку, ставлять його мешканців перед серйозною загрозою. Про це розповів прес-секретар китайського посольства у Вашингтоні Лю Пеньюй.

"Продаж США озброєнь Тайваню є серйозним порушенням принципу "одного Китаю" і трьох спільних комюніке Китаю та США", - зазначив він.

Подібні дії з боку Штатів «надсилають неправильний сигнал силам, які виступають за "незалежність Тайваню"», зазначив Лю Пеньюй. Так він прокоментував надання Пентагоном контракту на 250 мільйонів доларів американської компанії на виробництво для Тайваню чотирьох безпілотників MQ-9B SkyGuardian.

Китайська сторона знову закликає США дотримуватися принципу одного Китаю і трьох спільних комюніке і припинити продаж зброї Тайваню.

Раніше прем'єр Держради КНР Лі Цян заявив, що Пекін, ґрунтуючись на прийнятому принципі існування одного Китаю, продовжить виступати проти незалежності Тайваню та втручання третіх країн у питання суверенітету острова.

Лі Цян заявив, що Пекін зацікавлений в інтеграції та розвитку китайської економіки «як на материку, так і на острові».