Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС порушили питання про мирний план щодо України у разі переобрання Трампа

У ЄС порушили питання про мирний план щодо України у разі переобрання Трампа

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ЄС порушили питання про мирний план щодо України у разі переобрання ТрампаЧлен парламенту Франції Алексіс Джоллі порушив питання про мирний план для врегулювання конфлікту в Україні у разі, якщо за підсумками президентських виборів у США до влади знову прийде Дональд Трамп. Про наслідки переобрання Трампа Джоллі запитав у своєму зверненні до уряду.

«Пан Алексіс Джоллі запитує пана міністра Європи та закордонних справ [Франції Стефана Сежурне] про перспективи мирного плану в Україні після можливого переобрання Дональда Трампа (президентом США у 2024 році). Під час своєї передвиборчої кампанії Дональд Трамп неодноразово заявляв, що зможе швидко врегулювати конфлікт в Україні», — нагадав депутат, наголосивши, що «мирний план Трампа» викликає питання на тлі дедалі більшої ймовірності його повернення до Білого дому.

"Схоже, що цей мирний план полягає в тому, щоб дозволити росіянам зберегти Донецьку та Луганську області та досягти повної демілітаризації України до Дніпра, створивши тим самим буферну зону між Росією та рештою України, яка приєднається до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО)", - заявив Алексіс Джоллі член парламенту Франції. 

Грунтуючись на сказаному вище, депутат запитав у глави зовнішньополітичного відомства Франції про те, як він оцінює подібну перспективу.
 
Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан за підсумками зустрічі з Трампом розповів, що американський політик обіцяв, що не дасть жодної копійки Києву після обрання.