Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Німеччина, Франція та Польща обговорять у Берліні розбіжності щодо України

Politico: Німеччина, Франція та Польща обговорять у Берліні розбіжності щодо України

Категорія: Головне, Політика
Politico: Німеччина, Франція та Польща обговорять у Берліні розбіжності щодо УкраїниНімеччина, Франція та Польща обговорять 15 березня у Берліні існуючі розбіжності щодо України, які загострилися за останні кілька тижнів. Про це повідомляє газета Politico.

«Напруга, що давно назріває, почала розпалюватися наприкінці лютого, коли [президент Франції Еммануель] Макрон відмовився виключити можливість відправлення західних військ воювати в Україні (...) Обережніший [канцлер ФРН Олаф] Шольц відповів, виключивши використання наземних військ європейських країн», — зазначається у матеріалі видання.

Автори також наголошують, що подібні заяви Макрона викликають роздратування німецьких чиновників, оскільки Берлін надає більшу військову допомогу Києву, ніж Париж.
 
Також окрім двох політиків у зустрічі візьме участь прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, що означає перезапуск тристороннього формату «Веймарського трикутника», що виник у 1990-ті роки.

Раніше стало відомо, що Макрон відклав візит до Києва через розбіжності із союзниками у зв'язку з його войовничою риторикою щодо Росії. Газета Politico повідомляла, що заяви французького лідера стали викликати роздратування і партнерів Парижа, насамперед Берліна.