Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Breaking Defense: кошти на розробку винищувача ВМС США F/A-XX перенаправлять

Breaking Defense: кошти на розробку винищувача ВМС США F/A-XX перенаправлять

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Breaking Defense: кошти на розробку винищувача ВМС США F/A-XX перенаправлятьВійськово-морські сили США перенаправлять близько мільярда доларів фінансування з розробки ударного винищувача нового покоління F/A-XX на підтримку поточної боєготовності. Про скорочення фінансування повідомляє Breaking Defense.

«Затримка фінансування означає, що будь-які важливі рішення про укладення контракту за програмою будуть скасовані в майбутньому, що є неприємною новиною для трьох найбільших аерокосмічних підрядників країни — Boeing, Lockheed Martin та Northrop Grumman, які всі заявили про свій намір боротися за контракт на виробництво», - пише видання.

Заступник помічника міністра ВМС з бюджету Бен Рейнольдс повідомив, що раніше фінансування F/A-XX прогнозували на рівні 1,5 мільярда доларів у 2025 фінансовому році, але обмеження закону про фінансову відповідальність, прийнятого у 2023 році, змусили ВМС направити частину коштів на інші потреби.

Зазначається, що це рішення слід за наміром ВМС припинити закупівлю палубних винищувачів-бомбардувальників F/A-18. Виробництво літаків, які хочуть замінити новими F/A-XX, планують завершити у 2025 році.

У листопаді підрозділ Skunk Works американської військово-промислової корпорації Lockheed Martin показав концепцію винищувача шостого покоління, яке створюється в рамках програми Next Generation Air Dominance (NGAD). Однодвигунний літак відрізняється безхвостовою аеродинамічною схемою.