Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зростання ВВП країн «Великої двадцятки» сповільнилося

Зростання ВВП країн «Великої двадцятки» сповільнилося

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зростання ВВП країн «Великої двадцятки» сповільнилосяЗа підсумками четвертого кварталу 2023 року зростання ВВП країн «Великої двадцятки», куди входить зокрема Росія, сповільнилося до 0,7 відсотка порівняно з показником попередніх трьох місяців. Про це йдеться у звіті аналітиків Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

У третьому кварталі зростання економік країн G20 склало 0,8 відсотка. Таким чином, ближче до кінця 2023 року темпи збільшення ВВП держав Великої двадцятки сповільнилися на 0,1 процентного пункту (п.п.). У річному вираженні економіка країн G20 збільшилася на 3,2% проти 3% у третьому кварталі.

При цьому ситуація в економіках країн G20 у четвертому кварталі була неоднорідною. Якщо ВВП Канади, Японії та Туреччини збільшилися на 0,1, 0,8 та 1 відсоток відповідно, то валовий продукт Німеччини та Великобританії продемонстрував протилежну динаміку та скоротився на 0,3 відсотка кожен.

У свою чергу, темпи зростання ВВП Китаю, США та Мексики сповільнилися до 1, 0,8 та 0,1 відсотка. Для порівняння, у третьому кварталі економічний приріст у цих країнах фіксувався на рівнях 1,5, 1,2 та 1,1 відсотка. Щодо даних щодо російського ВВП, то зміни його динаміки в ОЕСР не враховують з кінця 2021 року.