Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія не братиме участі у конференції з України у Швейцарії

Росія не братиме участі у конференції з України у Швейцарії

Категорія: Головне, Політика
Росія не братиме участі у конференції з України у Швейцарії Росія не братиме участі у конференції з України у Швейцарії, навіть якщо надійде офіційне запрошення. Про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Марія Захарова. 

За її словами, Швейцарія не може виступати миротворцем і пропонувати місце для проведення дискусій, оскільки не є нейтральною державою. А переговори, що плануються в країні, Захарова назвала продовженням копенгагенського формату, який спочатку дискредитував себе.

Метою конференції є обговорення «формули світу» українського лідера Володимира Зеленського та запуск процесу досягнення «спільного розуміння світу» в Україні. Точна кількість країн, які братимуть участь у саміті, ще уточнюється. Захарова підкреслила, що самому проведенню такого роду зустрічі перешкоджає виданий Зеленським указ, який їх забороняє.

Швейцарія повідомила про десять мирних планів щодо України

Перший саміт, присвячений запропонованому Україною плану мирного врегулювання конфлікту з Росією, мабуть, відбудеться у квітні. Він передбачає обговорення близько десяти таких планів. Про це заявив міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс.

За його словами, ця конференція має дати різним сторонам можливість висловити ці мирні плани, щоб проаналізувати їх та знайти спільний знаменник, а потім крок за кроком прийти до світу. Більше того, зазначив Кассіс, більшість із мирних планів засекречено.

Дипломат зазначив, що запрошені на конференцію будуть не лише західні країни, а й інші зацікавлені сторони. Саме об'єднання країн "з півночі на південь", припустив Кассіс, дозволить залучити на зустріч представників Росії. Він наголосив, що російську делегацію запросять на мирну конференцію.