Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Борель звинуватив Ізраїль у провокуванні голоду у Газі

Борель звинуватив Ізраїль у провокуванні голоду у Газі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Борель звинуватив Ізраїль у провокуванні голоду у ГазіГолова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що голод уже став реальністю для тисяч мешканців сектору Гази. За його словами, винен у цьому той, хто не припускає гуманітарної допомоги в анклав. Він додав, що на кордоні з Газою накопичилися запаси продовольства, якого вистачило б на місяці, але допомога не потрапляє до анклаву з політичних причин.

«Газу вже не перебуває на межі голоду. Голод вже став реальністю для тисяч людей», - заявив Жозеп Боррель на міжнародному форумі з гуманітарної допомоги в Брюсселі (цитата з AFP).
 
«Цей голод не став наслідком природної катастрофи. Це цілком творіння людини. Кого? Того, хто не допускає доставки гуманітарної допомоги до Гази»,— додав глава європейської дипломатії.

За словами Жозепа Борреля, Газа до ізраїльської військової операції була найбільшою у світі в'язницею просто неба, а тепер стала найбільшим цвинтарем для людей і «найважливіших принципів гуманітарного права».
 
"Я сподіваюся, що міністри підготують до саміту ЄС перегляд єдиної позиції Євросоюзу щодо цього конфлікту", - заявив Боррель.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про проведення операції у районі лікарні «Аш-Шифа» у секторі Газа. Як повідомив канал «Аль-Маядін», внаслідок воєнних дій загинули кілька людей, також є поранені.