Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: ЄС таємно працює над вступом України через протести фермерів

Politico: ЄС таємно працює над вступом України через протести фермерів

Категорія: Головне, Політика
Politico: ЄС таємно працює над вступом України через протести фермерівЄвропейський союз (ЄС) таємно працює над вступом України до об'єднання через протести фермерів та майбутні вибори до Європейського парламенту (ЄП). Про це стало відомо газеті Politico.

"Давайте будемо чесними: ніхто не хоче говорити про це [розширення] до європейських виборів", - розповів один із європейських чиновників на умовах анонімності.

Крім того, повідомляється, що європейські бюрократи також побоюються відкритого обговорення євроінтеграції Молдови та низки Балканських країн.
 
Зокрема, чиновники бояться невдоволення фермерів через можливе скорочення субсидій та безмитного ввезення українських товарів. Зрештою, вступ Києва до ЄС вимагатиме значних реформ, що також може бути джерелом внутрішньополітичної напруги.

Раніше стало відомо, що ЄС розробив законопроект, який дає змогу перенаправити Україні доходи від заморожених на Заході російських активів. Передбачається, що доходи з активів можуть бути вилучені та передані Києву вже у липні.