Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Європарламент продовжив припинення мита на експорт сільгосппродукції з України

Європарламент продовжив припинення мита на експорт сільгосппродукції з України

Категорія: Головне, Економіка
Європарламент продовжив припинення мита на експорт сільгосппродукції з УкраїниЄвропарламент (ЄП) продовжив до 5 червня 2025 року призупинення мит та квот на експорт сільськогосподарської продукції з України до країн Європейського союзу (ЄС).

Зазначається, що парламентська комісія може вжити швидких заходів, які вважатиме за необхідні, якщо через постачання української сільгосппродукції виникне значний збій на європейських ринках.

Постанова також передбачає екстрене призупинення експорту для особливо чутливої продукції, такої як птах, яйця та цукор. Депутати досягли розширення цього списку за рахунок вівса, кукурудзи, круп та меду.

"Вони також домоглися від Комісії твердих зобов'язань вжити заходів у разі різкого збільшення імпорту пшениці з України", - йдеться у заяві Європарламенту.

Раніше агентство Reuters повідомило, що в останні місяці Україна експортує несподівано багато зерна, автори оцінок не припускали, що країна може досягти таких результатів на тлі бойових дій, що продовжуються, і проблем з інфраструктурою.