Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » NV: ЗСУ розчаровані в американських танках Abrams через складне обслуговування

NV: ЗСУ розчаровані в американських танках Abrams через складне обслуговування

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
NV: ЗСУ розчаровані в американських танках Abrams через складне обслуговуванняЗбройні сили України (ЗСУ) розчарувалися в американських танках Abrams, які виявилися надто складними в обслуговуванні та ремонті. Про це повідомило у відеорепортажі на YouTube-каналі видання NV.ua.

Журналісти запитали, «що не так із цими супермашинами», зазначивши, що українські військові, навіть отримавши цю техніку, не поспішали її використовувати.

Основною проблемою для участі танків у бойових діях стало складне обслуговування та ремонт. Так, у США існує цілий завод з відновлення Abrams, де їх повністю розбирають та збирають заново, пояснили оглядачі.

«Українським військовим під час бойових дій зробити це нереально, а годувати цього звіра доводиться тоннами пального. Щоб тільки запустити двигун, потрібно витратити 38 літрів пального», - йдеться у репортажі.

Український військовий експерт Іван Ступак сказав, що не чув про якісь визначні технічні характеристики Abrams. За його словами, танки дуже тендітні, у них зовсім інший пристрій двигуна в порівнянні з радянськими бронемашинами.

ЗСУ зазнавали складнощів з ходовою частиною техніки, яку потрібно адаптувати під умови місцевості, крім того, бійці скаржилися на слабку броню. Фахівець припустив, що Сполучені Штати поставили Києву танки без сучасного захисту, зняли «елементи ноу-хау», побоюючись, що танки будуть підбиті чи потраплять до рук російських військ.