Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Суд ЄС ухвалив зняти санкції з екс-гонщика «Формули-1» Мазепіна

Суд ЄС ухвалив зняти санкції з екс-гонщика «Формули-1» Мазепіна

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Суд ЄС ухвалив зняти санкції з екс-гонщика «Формули-1» Мазепіна Суд Європейського союзу (ЄС) ухвалив виключити із списків санкцій російського автогонщика, колишнього учасника «Форумули-1» Микиту Мазепіна. Як йдеться у документі, сімейні зв'язки з його батьком — засновником «Уралхіму» Дмитром Мазепіним — не можуть бути достатньою підставою для обмежень, - пишуть Запорізькі Вісті.

Микита Мазепін був включений до списків санкцій у березні 2022 року на тлі введення військ РФ в Україну. Його батько, як стверджується, через різні компанії був спонсором команди Haas Формули-1, за яку виступав російський гонщик.

Як зазначає суд ЄС, з березня 2022 року Микита Мазепін не є гонщиком Haas. У зв'язку з цим санкції зберігаються «виключно на сімейних зв'язках, чого недостатньо для збереження його імені» у списках санкцій.

Суд Євросоюзу в 2023 році ухвалив рішення про часткове скасування забезпечувальних заходів щодо Микити Мазепіна. У березні 2024-го з списку санкцій також були виключені екс-глава «Яндекса» Аркадій Волож, віце-президент АФК «Система» Сергій Мндоянц та президент європейського відділення мотоклубу «Нічні вовки» Йозеф Гамбалек.

Микита Мазепін виступав за американську команду Haas у «Формулі-1» у сезоні 2021 року. У загальному заліку він посів останнє місце, 21-е, і не набрав жодного очка. Його найкращим результатом було 14-е місце за підсумками Гран-прі Азербайджану.