Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Індійська компанія Reliance Industries відмовиться від покупок та перевезення нафти РФ

Індійська компанія Reliance Industries відмовиться від покупок та перевезення нафти РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Індійська компанія Reliance Industries відмовиться від покупок та перевезення нафти РФІндійська компанія Reliance Industries, якій належить найбільший у світі нафтопереробний комплекс, відмовиться від покупок та перевезення російської нафти танкерами «Радкомфлоту», які раніше потрапили під санкції США.

Це може позначитися на імпорті російської нафти до Індії та загалом скоротити ринки збуту там.

Reliance вимагає від російських продавців не везти нафту танкерами, що потрапили під санкції.
 
Повідомляється, що Reliance Industries вимагав, щоб нові партії нафти експортного сорту Urals не доставлялися танкерами, які експлуатують «Совкомфлот», які потрапили під санкції. Крім цього, й інші індійські нафтопереробники планують відмовитися від використання судів «Совкомфлоту», повідомили джерела в уряді Індії та нафтопереробному секторі.

Вказується, що покупці в Індії, прагнучи уникнути негативної реакції з боку Вашингтона, виявляють «особливу обережність» через пильніший контроль за російськими нафтовими угодами з боку банків та влади США. Нафтопереробні заводи хочуть запобігти угодам з організаціями, які прямо чи опосередковано піддані санкціям.

«Ми вважаємо за краще, щоб нафтопереробні заводи не перевозили нафту на судах, що знаходяться під санкціями, через наші політичні та комерційні інтереси, а також через санкції США», — пояснив одне з джерел в уряді Індії. Він додав, що влада ухвалить рішення про захід до індійських портів судів «Совкомфлоту» або інших компаній, які потрапили під санкції.

Через скорочення кількості суден, які матимуть змогу перевозити нафту, збільшиться вартість фрахту. У зв'язку з цим експорт російської нафти до Індії може знизитись і кількість ринків збуту скоротитися. Про те, що нові санкції можуть скоротити постачання російської нафти до Індії, яка в останній рік стала найбільшим покупцем сировини, повідомлялося ще наприкінці лютого.

При цьому Совкомфлот продовжує активно пропонувати свої судна для транспортування нафти, але трейдери побоюються фіксувати їх, оскільки покупці і навіть порти можуть відмовитися від прийому палива, заявив один з трейдерів на російському нафтовому ринку, додавши, що зараз все більше судів Совкомфлоту прямують до Китаю.