Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: США заборонили бити Україні енергооб'єктами РФ через ціни на нафту

FT: США заборонили бити Україні енергооб'єктами РФ через ціни на нафту

Категорія: Головне, Політика
FT: США заборонили бити Україні енергооб'єктами РФ через ціни на нафтуСША закликали Україну припинити атаки на російські енергооб'єкти Вашингтон попередив Київ, що такі дії можуть призвести до зростання світових цін на нафту, а також до заходів у відповідь з боку Росії, пише газета Financial Times (FT) з посиланням на обізнані джерела.

Попередження були адресовані насамперед високопосадовцям Служби безпеки України (СБУ) та головному управлінню розвідки міноборони України (ГУР).

Один із опитаних виданням чиновників зазначив, що в США розчаровані «нахабними атаками» українських безпілотників щодо нафтових об'єктів на території РФ. На думку Вашингтона, Росія може вжити заходів у відповідь проти енергетичної інфраструктури, на яку спирається Захід. Наприклад, це трубопровід КТК, яким нафта з Казахстану через Росію надходить на світовий ринок.

FT пояснює, що, незважаючи на санкції щодо російського енергетичного сектора, Москва, як і раніше, залишається одним з найбільших світових експортерів енергоносіїв. У 2024 році зростання цін на нафту на 15 відсотків співпало з моментом початку кампанії чинного президента США Джо Байдена з переобрання.
 
"Ніщо не лякає чинного американського президента більше, ніж зростання цін на паливо в рік виборів", - говорить президент консалтингової компанії Rapidan Energy та екс-радник Білого дому з енергетики Боб МакНеллі.