Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «Укргідроенерго»: по ДніпроГЕС було два прямі влучення, другий енергоблок — у критичному стані

«Укргідроенерго»: по ДніпроГЕС було два прямі влучення, другий енергоблок — у критичному стані

Категорія: Головне, Політика
«Укргідроенерго»: по ДніпроГЕС було два прямі влучення, другий енергоблок — у критичному стані Найбільша гідроелектростанція України, розташована в Запоріжжі, серйозно постраждала внаслідок російських ударів у ніч на 22 березня. Обидві станції ДніпроГЕС наразі не працюють, - пишуть Запорізькі Вісті.

Як заявив Українській службі «Радіо Свобода» директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота, по Дніпровській ГЕС було два прямі влучення.
 
«Дві ракети прилетіли. Пряме попадання ГЕС-2. Одна ракета прилетіла підкрановими балками і потрапила в опору – тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює», — сказав він.

За його словами, зруйновано також машинний зал та обладнання.
 
«Наслідки ми прорахуємо протягом дня і розумітимемо, що сталося. І чи зможе вона [ГЕС-2] працювати? І чи зможе, чи то в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати», – сказав голова «Укргідроенерго».

Наразі енергетики вживають заходів, щоб підняти затвори та скинути воду, бо станція пропустити її не може. Раніше в "Укргідроенерго" заявляли, що загрози прориву греблі немає.