Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Російська влада говорить про «масовану атаку» на окупований Севастополь

Російська влада говорить про «масовану атаку» на окупований Севастополь

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Російська влада говорить про «масовану атаку» на окупований СевастопольПризначений з Москви губернатор Севастополя Михайло Розвозжаєв повідомив про віддзеркалення «наймасованішої за останній час» атаки на місто.

За його словами, внаслідок обстрілу міста одна людина загинула. Ще кілька городян зазнали поранень. У посту губернатора перераховано четверо постраждалих «від уламків ракет протягом суботи».

Український телеграм-канал «Кримський вітер» з посиланням на своїх передплатників називає один із ймовірно уражених об'єктів: «головний вузол спецзв'язку Чорноморського флоту Росії на вул. Миколи Музики, 1». Незалежного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Скільки ракет було випущено містом, невідомо. Розвозжаєв повідомляв про перехоплення засобами ППО «понад 10 ракет», в інших джерелах фігурували інші цифри, аж до 30.

Трохи пізніше непряме підтвердження того, що за обстрілом стоять ЗСУ, з'явилося в телеграм-каналі командувача повітряних сил Збройних Сил України Миколи Олещука: він подякував «льотчикам і морякам за успішну бойову роботу» і додав: «Крим — НАШ!»

Раніше Олещук публікував завуальовані підтвердження інших операцій українських ВПС приблизно в такому ж стилі: це відбувалося після минулих обстрілів Севастополя та його околиць, або коли українцям вдавалося збити нові чи особливо цінні російські літаки.