Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WP: Україні не зупинити просування російських військ без допомоги США

WP: Україні не зупинити просування російських військ без допомоги США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WP: Україні не зупинити просування російських військ без допомоги СШАБез допомоги США Збройним силам України (ЗСУ) не зупинити просування російських військ у бік Києва. Про це у статті для The Washington Post написав колишній спічрайтер президента Джорджа Буша-молодшого Марк Тіссен.

Без допомоги Сполучених Штатів, вважає оглядач, Україну може спіткати доля інших країн, які США намагалися «рятувати», наприклад, Афганістану. У ЗСУ, зазначив він, скоро закінчаться як кошти ППО, так і бойові літаки, тому просування російських сил на захід країни вони зупинити не зможуть.

"Якщо контрольована республіканцями Палата представників найближчим часом не ухвалить рішення про військову допомогу, в українців почнуть закінчуватися ключові системи озброєнь, а Росія цього року почне досягати серйозних успіхів на місцях", - пише Тіссен.

Раніше професор університету Чикаго Джон Міршаймер заявив, що конфлікт в Україні став результатом розширення НАТО. Захід, на його думку, не сприйняв серйозно занепокоєння Росії цим питанням.