Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ізраїль готовий звільнити 700 палестинців в обмін на 40 заручників «Хамасу»

Ізраїль готовий звільнити 700 палестинців в обмін на 40 заручників «Хамасу»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ізраїль готовий звільнити 700 палестинців в обмін на 40 заручників «Хамасу»Ізраїль погодився на пропозицію США щодо звільнення близько 700 палестинських ув'язнених в обмін на 40 заручників «Хамасу». Про це повідомили джерела американського телеканалу CNN та низки ізраїльських ЗМІ, включаючи The Times of Israel та Walla. Сторони чекають на відповідь від палестинського руху.

Ініціатором пропозиції став директор ЦРУ Вільям Бернс. Серед інших Ізраїль готовий звільнити 100 палестинців, які відбувають довічний ув'язнення за вбивство ізраїльтян.

Поки не вирішено інших питань, включаючи доставку гуманітарної допомоги та перебування ізраїльських військових у секторі Газа. Стверджується, що Ізраїль готовий обговорити пропозиції США щодо повернення цивільного населення до північної частини сектору Газа. На першому етапі повернутися на північ анклаву зможуть понад 2 тис. палестинців після того, як розпочнеться звільнення ізраїльських заручників.

Ізраїль готується до проведення масштабної операції в Рафаху на півдні сектора Газа, де ховаються більше 1,3 млн. палестинців, що втекли з півночі анклаву. США виступають проти операції без евакуації цивільного населення.

Війна Ізраїлю та «Хамаса» розпочалася з нападу палестинського руху на ізраїльську територію 7 жовтня 2023 року. Було вбито 1,2 тис. ізраїльтян, 5,4 тис. отримали поранення, понад 200 ізраїльтян та іноземців було взято до заручників. Ізраїль проводить військову операцію у відповідь, в результаті якої загинули близько 32 тис. палестинців, близько 74 тис. людей постраждали.