Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Франція сильно відстала від ЄС щодо прийому українських біженців

Politico: Франція сильно відстала від ЄС щодо прийому українських біженців

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: Франція сильно відстала від ЄС щодо прийому українських біженцівФранція сильно відстала від інших країн Європейського союзу (ЄС) щодо прийому українських біженців, будучи одним із аутсайдерів списку. Про це повідомляє газета Politico.

Зокрема, за даними за січень цього року, Франція прийняла 64 720 біженців з України, склавши пропорцію одного біженця на тисячу людей. У той же час Бельгія розмістила у себе понад 75 тисяч людей, Іспанія прийняла 197 тисяч біженців, а в Німеччині їхня кількість становить 270 тисяч. Таким чином Франція входить до країн, які найменше прийняли біженців, співвідношення їх з населенням країни також є найменшим.

«Слов'яномовні країни залучили велику кількість українських біженців. Але, на думку аналітиків, окрім мови, частково причиною різкої нерівності у Франції можуть бути такі фактори, як географічна близькість до України, фінансова підтримка біженців та заздалегідь створена мережа спільнот», — наголошується у матеріалі видання.

Як підкреслюють автори, Париж не відповідає жодному із зазначених критеріїв. Крім того, у Франції не сформувалося міцної діаспори, що також впливає на вибір біженцями на користь інших країн.

Раніше Макрон заявив, що держави Заходу мають намір підтримувати Україну «так інтенсивно, як потрібно». Він також додав, що Захід, зокрема, готовий «відповісти на будь-які атаки» з боку Росії.