Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Україні "катастрофічно не вистачає" солдатів

Politico: Україні "катастрофічно не вистачає" солдатів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: Україні "катастрофічно не вистачає" солдатівУкраїні "катастрофічно не вистачає" солдатів, пише видання Politico. "Середній вік українських фронтовиків становить 43 роки, а свідчень того, що вони ухиляються від призову, стає дедалі більше", - йдеться у статті.

Небажання мобілізуватися видання пояснює "песимізмом" щодо майбутнього конфлікту: "Дедалі більше людей ставлять питання, чи здатна Україна перемогти сили Москви".

Набір в армію зараз "носить безсистемний характер і багато в чому залежить від вибіркових перевірок документів поліцією, які в деяких районах країни пильніші, ніж в інших".

Співрозмовник газети, українець на ім'я Артем, каже, що він та його друзі, що ухиляються від заклику, бояться залишитись у бою на місяці чи роки.
 
"Я молодий і хочу жити своїм життям. І їхати туди, не знаючи, коли повернуся до нормального життя, важко. У мене є друзі, які пішли добровольцями на початку війни і досі борються. Тож це як квиток в один кінець" , - Каже він.

Мало що може переконати Артема піти в армію. "Моя мати - медсестра, вона бачить поранених і твердо каже мені триматися подалі від цього", - каже він.