Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США закликали Росію повернутися до договору СНО-3

У США закликали Росію повернутися до договору СНО-3

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США закликали Росію повернутися до договору СНО-3 У конгрес США внесли резолюцію, автори якої розкритикували рішення Росії вийти з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3) та закликали Москву повернутися до участі в угоді.

У мотивувальній частині резолюції наголошується, що СНО-3 дозволив «вжити надійних та суворих заходів прозорості та перевірки, а також інспекції на місцях, які дозволили отримати цінну інформацію про ядерний арсенал Росії».
 
Більше того, автори документа нагадують, що в червні 2023 року уряд Сполучених Штатів оголосив, що тепер він готовий до діалогу з Російською Федерацією щодо контролю над ядерними озброєннями.

Автори резолюції закликали Росію відновити участь у СНО-3

"Відсутність нової структури контролю над ядерними озброєннями після закінчення терміну дії СНО-3 вплине на стратегічну стабільність і збільшить ризик нестримних перегонів ядерних озброєнь з Російською Федерацією", - йдеться в документі.

У резолюції автори резолюції закликають американського президента Джо Байдена продовжити з Росією діалог щодо контролю над ядерними озброєннями. У документі наголошується на необхідності забезпечити недопущення того, щоб конфлікт в Україні призвів до застосування ядерної зброї.

"Сенат США (...) підкреслює цінність угод про контроль над озброєннями між Сполученими Штатами та Російською Федерацією, що зберігається; закликає Російську Федерацію негайно повернутися до повної реалізації нового Договору щодо СНО, включаючи інспекції на місцях, надання передбачених договором повідомлень та даних, а також поновлення засідань Двосторонньої консультативної комісії", - йдеться у тексті резолюції.