Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Кулеба закликав ЄС допомогти з постачанням систем ППО

Кулеба закликав ЄС допомогти з постачанням систем ППО

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Кулеба закликав ЄС допомогти з постачанням систем ППО Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що провів розмову з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ Жозепом Боррелем і закликав ЄС допомогти у постачанні зенітно-ракетних комплексів Patriot для захисту від російських атак.

"Розмовляв з Жозепом Боррелем і поінформував його про удари російських балістичних ракет по українській столиці та інших містах, - написав Кулеба в соцмережі X. - Я наголосив на важливості постачання в Україну більшої кількості Patriot та інших систем ППО, здатних перехоплювати балістичні ракети".

За словами Кулеби, Україна є єдиною країною у світі, яка майже щодня зазнає атак балістичних ракет, тому комплекси Patriot мають бути розміщені на українській території, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза дорівнює нулю.

«Ми обговорили, що ЄС може зробити, щоб допомогти Україні якнайшвидше отримати більше „Петріотів" та інших систем ППО. Я високо ціную підтримку, яку надають нам Жозеп Боррель та ЄС», – додав український міністр.