Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ

Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ

Категорія: Головне, Політика
Суд у Москві заочно заарештував голову СБУБасманний суд Москви задовольнив клопотання слідства та заочно заарештував голову СБУ Василя Малюка у справі про тероризм, повідомили «РИА Новости» у суді. Раніше про намір слідчих заочно заарештувати його писав телеграм канал Baza.

У коментарі ЗМІ Малюк заявив, що рішення російського суду «не заслуговує на жодну увагу».

Малюк заочно звинувачується за статтею про теракт (ч. 3 ст. 205 КК РФ). "Мова, за попередніми даними, йдеться про організацію вибуху вантажівки на Кримському мості в 2022 році", - пише "Комерсант".

ТАРС пише, що Басманний суд також заочно заарештував громадянина Грузії Олександра Інасарідзе за звинуваченням у скоєнні вибуху на Кримському мосту.

Напередодні Малюк відмовився визнавати причетність СБУ до вбивств та замахів на російських діячів, які активно виступали на підтримку війни в Україні.

В українському телеефірі журналістка запитала Малюка, чи причетна його служба до ліквідації «таких персонажів як [Ілля] Ківа, [Олег] Царьов, [Владлен] Татарський» (колишній український політик Царьов вижив унаслідок замаху).

«Питання задано за адресою, але жодним чином ми не підтверджуватимемо цього, — цитує відповідь Малюка „Українська правда". — Але я розповім вам окремі деталі…»

Голова СБУ, зокрема, назвав калібр зброї, з якої в Підмосков'ї було застрелено політика Ківа, і розповів уже відомі деталі замахів на письменника Захара Прилепіна та вибуху, внаслідок якого загинув блогер Владлен Татарський.