Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ФРН чотирьох німців звинуватили у продажу турбін Siemens до Криму в обхід санкцій

У ФРН чотирьох німців звинуватили у продажу турбін Siemens до Криму в обхід санкцій

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ФРН чотирьох німців звинуватили у продажу турбін Siemens до Криму в обхід санкцій Прокуратура Гамбурга звинуватила чотирьох громадян Німеччини і одного громадянина Швейцарії в порушенні санкційного законодавства. Як повідомила газета Wirtschafts Woche, фігуранти справи сприяли в експорті чотирьох газових турбін Siemens до Криму у 2015-2016 роках.

За даними Wirtschafts Woche, обвинувачені сприяли продажу турбін російської компанії, «знаючи, що вони будуть відправлені до Криму», незважаючи на санкції, введені Німеччиною після 2014 року. Як пише газета, турбіни вартістю €111 млн були відправлені до Санкт-Петербурга через порт у Гамбурзі. Постачання здійснювалися з листопада 2015-го по січень 2016-го.

У контракті на постачання вказувалося, що турбіни будуть використані на півдні Росії, пише Wirtschafts Woche, проте їх встановили на електростанціях у Севастополі та Сімферополі. Прокуратура вважає, що обвинувачені мали намір «отримати непряму вигоду».

У Siemens повідомили, що співпрацюють із слідством, а про продаж турбін до Криму не знали. Один із п'ятьох затриманих все ще працює в Siemens і його не планують звільняти, сказав представник компанії, пославшись на презумпцію невинності. Усі п'ятеро фігурантів свою провину заперечують, зазначає Reuters.

У березні 2022-го німецька Siemens AG залишила Росію через санкції та припинила постачання продукції. З 2021 року російська структура компанії перебуває у процесі реорганізації у вигляді виділення. У лютому її перейменували з ТОВ «Сіменс» на ТОВ «Системс».