Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Буданов: Telegram є проблемою для нацбезпеки України

Буданов: Telegram є проблемою для нацбезпеки України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Буданов: Telegram є проблемою для нацбезпеки УкраїниTelegram є проблемою національної безпеки України, але його можна використовувати на користь країни. Загрозою Києву месенджер назвав голова Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє видання «РБК-Україна».

«Telegram – усі його читають. Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут, усередині, але також завдяки йому можна щось доносити до людей (...), [проте] з точки зору національної безпеки [месенджер] точно є проблемою», - наводяться в публікації слова військового.

Він пояснив, що платформа створює умови, в яких лідерами думок можуть стати випадкові люди без освіти та компетенцій, а це сприяє поширенню у суспільстві недостовірної інформації.

Раніше про загрозу месенджера поміркували також у Верховній Раді. За словами голови комітету парламенту з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, представникам державних органів можуть заборонити користуватись Telegram, якщо платформу визнають «непрозорою мережею».