Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: Україна намагається звести оборонний рубіж на кшталт російського

FT: Україна намагається звести оборонний рубіж на кшталт російського

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FT: Україна намагається звести оборонний рубіж на кшталт російськогоУкраїна захотіла створити лінію оборони на зразок зведеної російськими військами, про яку розбився контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ) у 2023 році. Про це пише британська ділова газета Financial Times.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що у центрі уваги у питанні будівництва укріплень знаходяться гарячі точки на лінії фронту, включаючи Авдіївку, Бахмут, Лиман, Куп'янськ та Роботино.

«Ми будуємо там, де противник легко просунувся 2022 року», — заявив начальник управління будівництва Чернігівської обласної адміністрації Ярослав Слєсаренко.

На півночі України, пише газета, фахівці зайняті встановленням мінних полів на випадок прориву Російської армії та зведення різних складних загороджень. Зокрема, йдеться про бетонні загородження «зуби дракона», протитанкові «їжаки» у вигляді бетонних пірамід та звивистих систем траншей з бетонними бункерами. Українські чиновники заявили, що цементні заводи Чернігівської області повністю завантажені виробництвом сировини для цих загороджень.

Видання зазначає, що оборонний рубіж, який задумала побудувати Україна, подібний до того, що звела Росія наприкінці 2022-го — на початку 2023 року, і якою зірвав контрнаступ ЗСУ.

"Лише після невдалої спроби прорвати цю укріплену оборону минулого року Україна переконала, що мала б зробити щось подібне", - заявив виданню колишній командир роти ЗСУ Євген Дикий.

У грудні 2023 року Зеленський заявив про намір влади республіки збудувати укріплення від Донбасу до західної частини країни. За його словами, зміцнення та опорні пункти українська влада планує звести «на основних оборонних рубежах».

24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про початок спеціальної операції на Донбасі. Таким чином, за його словами, Москва відреагувала на прохання щодо військової допомоги голів Донецької та Луганської народних республік.