Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Запорізька компанія Sensar почала будувати у Львівській області. Не обійшлося без скандалу

Запорізька компанія Sensar почала будувати у Львівській області. Не обійшлося без скандалу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Регіон

Запорізька компанія Sensar почала будувати у Львівській області. Не обійшлося без скандалу Запорізька компанія Sensar Development яка почала здійснювати забудову на земельній ділянці у курортній зоні Брюхович, що на Львівщині, досі не надала громадськості документи, які б підтверджували законність такої діяльності, - пише Bomok.


Львівська активістка Юлія Лацик розіповіла, що ділянка на якій планується зведення об'єкту, перебуває в користуванні "Підприємства ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» і має своїм цільовим призначенням - лікування, реабілітацію та відновлення осіб з інвалідністю серед військовослужбовців. 


За словамт Юлії Лапик, жодного юридичного документа, який би ідентифікував право забудовника вести тут свою діяльність ніхто не бачив.

 

Представник девелопера, Марк Марченко каже, що буде зводити тут комерційні апартаменти, площею 23597 м2. До слова, – це близько 400 квартир.


"Дивовижно і те, що всю цю зухвалу комерцію продають громадськості під соусом готельної індустрії. Мовляв, реалізуємо концепт апарт готелю. Хоча про будь-яке готельне будівництво в містобудівних умовах згадки жодної. Не існує і детального плану цієї території. Його БСР зумисне "профтикала", позбавивши громаду права участі у формувані простору та визначені параметрів забудови. А ЛМР не горить бажанням виправляти цей "профтик”. Певно переживає, що девелоперу той папірець юридичні обмеження в забудові створить. Ну та, ДПТ і внесення змін в містобудівні умови – то не меморандум про "обіцянки-цяцянки”. Висновок – театр абсурду триває", – зазначила активістка.


У підсумку Лацик наголосила, що "цікаво спостерігати, як сморід цієї земельно-забудовної афери, намагаються перетворити в елітний парфум і втулити громадськості. Для цього, влітку 2023 року на Широку 2 привозили ветерана ЗСУ – Сергія Волинського, а тепер, відомого готельєра – Артура Лупашка”.

 

Слід зазначити, що в лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт дивовижним чином було реанімовано.