Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія збільшила закупівлю палива з Білорусі вп'ятеро

Росія збільшила закупівлю палива з Білорусі вп'ятеро

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Росія збільшила закупівлю палива з Білорусі вп'ятероРосія у березні 2024 року збільшила імпорт бензину з Білорусі, щоб уникнути можливого дефіциту на внутрішньому ринку через раптові ремонти на російських нафтопереробних заводах після атак дронів, - пише drobro.com.ua.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на чотири джерела з промисловості та торгівлі.

РФ традиційно є експортером палива і постачає його на світові ринки, проте збої в галузі нафтопереробки змусили нафтові компанії країни вдатися до імпорту. 

У першій половині березня з Білорусі до РФ було поставлено майже 3000 т бензину. У лютому обсяг постачання становив 590 т, а в січні білоруський бензин у Росії не купували. Переговори про подальші постачання ведуться між урядами та нафтовими компаніями.

Одне з джерел наголосило, що Білорусь віддає пріоритет експорту палива на світові ринки, що ускладнює переговори. Залежно від термінів ремонту заводів потреба в імпорті може збільшитися. Російські компанії можуть підвищити обсяг постачання нафти на білоруські заводи в обмін на додаткові нафтопродукти для внутрішнього ринку.

Білорусь зазвичай експортує нафтопродукти через російські порти на міжнародні ринки відповідно до транзитних угод. У країні діють два великі нафтопереробні заводи – Новополоцький НПЗ "Нафтан" та Мозирський НПЗ. Потужність кожного з них становить 12 млн. т на рік, або близько 240 тис. барелів щодня.