Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Київ розгляне пропозицію Трампа про заміну грантів США на позики

Київ розгляне пропозицію Трампа про заміну грантів США на позики

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Київ розгляне пропозицію Трампа про заміну грантів США на позикиВ Україні висловили готовність розглянути пропозицію Республіканської партії США щодо надання Києву позик. Про це в інтерв'ю газеті Financial Times заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Глава МЗС додав, що такий варіант допомоги Києву було озвучено колишнім президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом. Він передбачає перехід від грантів до безвідсоткових позик.

При цьому, говорячи про заміну варіантів американської допомоги, Кулеба зазначив, що "диявол ховається в деталях". Що він мав на увазі, голова зовнішньополітичного відомства уточнювати не став.

Із пропозицією замінити схему надання допомоги Україні Трамп виступив у середині лютого, коментуючи законопроект про виділення 60 мільярдів доларів Києву, обговорення якого зайшло в глухий кут через внутрішню боротьбу республіканців і демократів.
 
Екс-президент Сполучених Штатів пояснив, що якщо Україна переможе, вона зможе повернути гроші, а в іншому випадку їй це просто не доведеться робити.