Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський відмовився від своєї ключової вимоги для початку переговорів із Росією

Зеленський відмовився від своєї ключової вимоги для початку переговорів із Росією

Категорія: Головне, Політика
Зеленський відмовився від своєї ключової вимоги для початку переговорів із Росією Україна готова розпочати мирні переговори із Росією без виходу на кордони 1991 року. Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News.

Раніше Київ ставив такий пункт обов'язковою умовою старту діалогу з Москвою. Таким чином, Україна фактично відкидала будь-які переговори, вимагаючи повернення окупованих територій.

Тепер український лідер припустив, що Путін буде готовий до діалогу, якщо Збройні сили України (ЗСУ) зможуть вийти на кордони 2022 року. При цьому він наголосив, що для такого результату потрібні не лише військові кроки з боку Києва, а й «повна торгова блокада Росії з рештою світу».

«Перемогти — це допомогти Україні перемогти економічно, бути сильною на полі бою та допомогти політично. Нам не потрібно буде деокупувати всі наші території виключно військовим шляхом», - заявив Зеленський.

Зеленський чекає на саміт за своєю «формулою миру»

2022 року Зеленський представив «формулу миру». Окрім відновлення кордонів України 1991 року, він вимагав дати державі гарантії безпеки, забезпечити радіаційну безпеку на Запорізькій АЕС, розширити зернову угоду та запровадити ціну на російські енергоресурси.

У лютому 2024-го Зеленський анонсував міжнародний саміт за своєю формулою у Швейцарії. Він уточнив, що запрошення надіслано щонайменше 160 «принциповим» країнам-прихильникам України.